hoe werkt LevendBoek?

LevendBoek gebruikt bestaande sociale media om delen van afbeeldingen, filmpjes en berichten mogelijk te maken. Onder meer de volgende veelgebruikte platforms worden door LevendBoek ondersteund:

Door bijvoorbeeld een Facebookgroep speciaal voor uw naaste te maken, worden alle berichten die daar verschijnen getoond op het LevendBoek. Of een op maat gemaakte playlist op Youtube voor Oma, omdat ze zo van kerkkoren houdt!

In deze video vertelt Mevr. Tammerijn over het LevendBoek en hoe haar dit in staat stelt samen met haar moeder herinneringen op te halen. Bekijk ook de hele hartverwarmende video op het ZorgAccent Youtube kanaal.

Nog mooier wordt het met de speciale mogelijkheden die Historisch Centrum Overijssel biedt. Dankzij het werk van HCO en de zorgvuldig opgebouwde historische beeldenschat van vrijwel alle lokale historische organisaties is het nu mogelijk om historisch beeldmateriaal te zoeken via de website mijnstadmijndorp.nl.

Door te zoeken op deze site op bijvoorbeeld een plaats, een jaartal of een onderwerp komen alle relevante foto’s, video’s en ander beeldmateriaal tevoorschijn die vervolgens zichtbaar kunnen worden gemaakt op LevendBoek.

“Als ik in de put zit, en ik dan de foto’s van mijn kleinkinderen zie, daar word ik toch blij van” – cliënt

(terug naar HOME)